מלבי טבעוני

 

!מלבי הוא קינוח קליל שתמיד בא בטוב. הוא כל כך פשוט להכנה שברגע שתלמדו את הקטע מבטיחה לכם שזה הולך להיות קינוח הבית שלכם

מה שנהדר בקינוח הזה שאפשר לעשות עליו המון גיוונים, מכינים את הבסיס ומוסיפים מעל כל דבר שאוהבים החל מהתוספת הקלאסית של סירופ ורדים

עם בוטנים ושבבי קוקוס ועד לשברי עוגיות, רוטב קרמל, פירות יער או כל דבר אחר שיעשה לכם כייף

:חומרים

:למלבי

קרם קוקוס (17% שומן ומעלה) 1000 גרם

מים 250 גרם

סוכר 100 גרם

קורנפלור 75 גרם

(תמצית ורדים 5 טיפות (שימו לב שמדובר בתמצית ורדים ולא במי ורדים

:לסירופ

סוכר 100 גרם

מים 100 גרם

תמצית ורדים 4 טיפות

צבע מאכל אדום (עדיף בג'ל) 2 טיפות

 :להגשה הקלאסית

שבבי קוקוס

בוטנים קלויים גרוסים

:הכנת המלבי

בקערה בינונית מערבבים את הקורנפלור עם כוס מכמות הנוזלים עד שהקורנפלור נמס לחלוטין, שומרים בצד

בסיר בינוני מביאים לסף רתיחה את יתרת הנוזלים עם הסוכר ותמצית הורדים

ברגע שהתערובת מגיעה לסף רתיחה יוצקים כ1/3 מכמות הנוזלים שרתחו לתערובת הקורנפלור (השוואת טמפרטורה) ומיד יוצקים הכל לתוך הסיר וטורפים ללא הפסקה עד שהתערובת מסמיכה

(מסירים מהאש ומחלקים מיד לכוסיות זכוכית (הכי טוב באמצעות מד ליטר עם פיה

מכסים בניילון נצמד למנוע היווצרות קרום ומצננים לטמפ החדר

מעבירים למקרר ומקררים לפחות 4 שעות להתייצבות

:הכנת סירופ הורדים

בסיר קטן שמים את הסוכר והמים ויוצרים סירופ סוכר, מצמצמים כ10 דקות על אש נמוכה

   (מצננים מעט את הסירופ, מוסיפים תמצית ורדים וצבע מאכל ומקררים לגמרי (שומרים במקרר

:הרכבת המנה

יוצקים על המלבי מהסירופ, מפזרים שבבי קוקוס טחון ובוטנים

:)

המלבי נשמר במקרר כ6 ימים

 

 

 

 

 

Share on Facebook
Please reload

כל הזכויות שמורות לשוגיה אפיית בוטיק 2017 ©

052-8548379

Follow Us
  • Instagram Social Icon
  • Facebook Basic Square