עוגת תותים וקוקוס עם ציפוי שוקולד טבעונית

.(!תותים הם אחד מהפירות האהובים עליי ביותר (טוב, זו לא כזו חכמה כי אני פשוט משוגעת על פירות.. אבל פירות יער הם לחלוטין בראש הרשימה

 :) בינואר, חודש יום ההולדת שלי, התותים בשיא העונה ואפשר למצוא אותם כמעט בכל מקום. את עוגת יום ההולדת שלי תמיד מקשטים תותים טריים

..ואז מגיע הזמן המבאס בשנה שבו עונת התותים מסתיימת ואני נאלצת לקשט את העוגות שלי עם פירות אחרים

את העוגה הזו יצרתי לגמרי לא בעונת התותים.. יצרתי אותה שקלטתי שיש לי בהקפאה כמות נכבדת של תותים ששמרתי לימים קשים. אז נכון, אמנם אין פה בעוגה את היופי של הפרי בשלמותו אבל לגמרי יש טעם מעולה של תותים! כל מה שאתם צריכים לעשות זה לשמור לכם תותים במקפיא (או כמובן להכין את העוגה בעונה) ויש לכם עוגה קלילה וכייפית עם טעמים של תות, קוקוס ושוקולד

חומרים: מתאים לתבנית אינגליש קייק אחת

:לעוגה

קמח 150 גרם

קוקוס טחון 45 גרם

(שקית אחת אבקת אפייה (10 גרם

קורנפלור 10 גרם

קמצוץ מלח

סוכר חום דמררה 130 גרם

שמן צמחי 60 גרם

תותים טריים או מופשרים מרוסקים למחית חלקה 200 גרם

כפית אחת תמצית וניל

 

:לרוטב שוקולד

שוקולד מריר 75 גרם

קרם קוקוס 65 גרם

 

:הכנה

.מחממים תנור ל170 מעלות

.(מערבבים בקערה את כל החומרים היבשים (קמח, קורנפלור, קוקוס, אבקת אפייה ומלח

.(בקערה נפרדת (וקצת יותר גדולה) מערבבים את החומרים היבשים (סוכר, שמן, תמצית וניל ותותים

.יוצקים את החומרים היבשים את הרטובים ומערבבים רק עד שנוצרת תערובת אחידה

.יוצקים לתבנית אינגליש משומנת ואופים 25-30 דקות עד שקיסם יוצא נקי, מצננים לחלוטין

.מכינים את הציפוי: בסיר קטן מחממים את הקרם קוקוס לסף רתיחה ויוצקים על השוקולד, ממתינים 2 דקות ומערבבים לתערובת חלקה

.יוצקים את תערובת השוקולד על העוגה ומעבירים למקרר לחצי שעה להתייצבות

 

.בימי הקיץ החמים רצוי לשמור את העוגה במקרר, בחורף ניתן לשמור בחוץ

.נשמרת כ4 ימים

 

Share on Facebook
Please reload

כל הזכויות שמורות לשוגיה אפיית בוטיק 2017 ©

052-8548379

Follow Us
  • Instagram Social Icon
  • Facebook Basic Square