מאפינס פירות של קיץ ושוקולד

 

 

השנה הקיץ הגיע דיי מוקדם, אנחנו רק בחודש מאי וכבר חם.. מאוד חם

 חוץ מחום עז הקיץ מביא איתו את אחד הדברים שאני הכי אוהבת לאכול.. פירות

.אין על הפירות של הקיץ, לא משנה באיזו צורה, גודל או צבע.. אני פשוט אוהבת את כולם

!ומה שאני עוד יותר אוהבת לעשות עם היצירה המופלאה הזו של הטבע זה להכניס אותם בתוך המאפים שלי

 

 

 

ככה נולדו להם המאפינס האלה, אפשר לשים בהם כל פרי אדום וחמצמץ, דובדבנים ושזיפים הולכים איתם פשוט מושלם אבל בהחלט אפשר גם ללכת על נקטרינה או משמש

החמיצות של הפרי ביחד עם המתיקות-מרירות של השוקולד והנימוחות של המאפין יוצרים ביס כלכך טעים! בחיי שאי אפשר להפסיק לאכול אותם

 

חומרים: מתכון ל12 מאפינס בתבנית שקעים

 

קמח 200 גרם

אבקת אפייה 1 כפית

סודה לשתייה 3/4 כפית

קמצוץ מלח

קורנפלור 15 גרם

חלב צמחי 130 גרם

שמן צמחי 50 גרם

רסק תפוחים טבעי 60 גרם

סוכר 130 גרם

פרי לפי מה שאוהבים 140 גרם

מטבעות שוקולד מריר/ שוקולד קצוץ גס 80 גרם

 

:הכנה

.א. מחממים תנור ל180 מעלות

.ב. מכינים תבנית 12 שקעים בנפח חצי כוס עם מנג'טים או משומנת

.ג. מערבבים קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה, מלח וקורנפלור בקערה אחת

.ד. מערבבים מערבבים חלב, שמן, רסק תפוחים וסוכר בקערה נפרדת

ה. יוצקים את החומרים היבשים את הקערה עם החומרים הרטובים ומערבבים רק עד קבלת תערובת חלקה (לא לערבב יותר מידי, זה פוגע במרקם של המאפין).

.ו. מוסיפים שוקולד ופירות ומערבבים להיטמעות בבצק

.ז. יוצקים את המלית לתבנית השקעים בעזרת כף בצורה אחידה ככל האפשר

.ח. אופים כ18 דקות עד שקיסם יוצא נקי

.ט. מצננים וזוללים

 

.שומרים בכלי אטום עד 3 ימים בטמפרטורת החדר או עד שבוע במקרר

*אם שומרים במקרר רצוי להביא לטמפרטורת החדר לפני ההגשה

 

 

 

Share on Facebook
Please reload

כל הזכויות שמורות לשוגיה אפיית בוטיק 2017 ©

052-8548379

Follow Us
  • Instagram Social Icon
  • Facebook Basic Square